Visuminė Sietis Gamtoje: 

priešybių vienybė

Esate kviečiami natūraliai ir paprastai atgaivinti ryšį su Gamtos ir vidinėmis stichijomis, pasisemti pamatinės dvasinės stiprybės, susieti protą bei kūną į darnią visumą, pajausti vidinę ramybę ir atgaivinti norą kurti prasmingą bei pilnavertį gyvenimą.

Savaitgalių metu per susietą visumą veiklų sieksime išsigryninti būties esmę ir pamatines vertybes.

2023 12 15-17 d.

2024 01 19-21 d.

2024 02 16-18 d.

Kvietimas su nuotaika prie DMSTI.mp4

Pagrindinis savaitgalio visuminės sieties tikslas -  atokiame ir ramybe dvelkiančiame Gamtos kampelyje atsijungti nuo sekinančios aplinkos, prisirišimų bei iliuzijų ir per natūralių praktikų sistemą susieti savo protą bei kūną į darnią visumą tam, kad vėl pajaustumėme vidinę ramybę, tikrumą bei norą kurti prasmingą ir pilnavertį gyvenimą.  

Seno sodžiaus prieglobstyje betarpiškai pajausite amžinas Gamtos stichijas, tylą ir ramybę, kurios  padės lengviau atsispirti priklausomybėms nuo kūno bei proto taršos šaltinių. Atsijungę nuo dirbtinės elektroninės aplinkos bei kitų alinančių dirgiklių, mes sieksime išsivalyti protą ir kūną. Sugrįšime į savo būties pirmapradę esmę, pamatines vertybes ir vidinę ramybę. Tai ne tik suteiks daugiau lengvumo kūne, minčių ir pojūčių aiškumo bei koncentracijos, bet ir įgalins naujai pažvelgti į tai kas esmingai svarbu ir prasminga gyvenime. Jums tereikia nepabijoti natūralios Gamtos ir panorėti teigiamo virsmo savyje.

Pats jau virš 20 metų dirbu daug dėmesio ir koncentracijos reikalaujantį mokslinį darbą, todėl ieškojau praktinių sprendimų, kurie efektyviai padėtų per trumpą savaitgalio laiką atsigauti po įtemptos darbo savaitės, kai išsiderina visuminė proto ir kūno pusiausvyra. Tad noriu pasidalinti su Jumis paprasta sistema veiksmingų priemonių, kurios per trumpą savaitgalio laiką padeda man - ir tikiu gali padėti daugumai iš Jūsų - vėl susieti kūną, protą ir dvasią į darnią visumą.

Tam tikslui pasitarnaus:

-          pakeista miesto dirbtinė aplinka į natūralią Gamtos aplinką,

-          elektroninų priemonių nenaudjimas (mob. tel., delninukai, nešiojami komp. ir pan.)

-          budrumas ir savistaba atsirandanti išėjus iš sąmoningumą užliūliuojančios komforto zonos,

-          pozityvus pavyzdys, bendraminčiai, Mokymas, šventraščio studija,

-          asanos, kontempliacija ir meditacija,

-          pasivaikščiojimai/prasibėgimai ir žygiai Gamtoje,

-          holistinės meditatyvinės pirties procedūros,

-          sieties su visuma pajautimas per stichijų energijas viduje ir išorėje,

-          protinių ir jausminių būsenų, prisirišimų, iliuzijų bei jų priežasčių intuityvus atpažinimas savyje,

-          sietis su vidine intuicija ir savo dvasine esme …


Taigi, mūsų laukia Himalajų jogos praktikos (Jnana joga, meditacija, lengvos asanos, kvėpavimo pratimai, kontempliacija ir pan.), vedamos holistinės pirties terapinės procedūros, žygis Gamtoje, dainuojančių Tibeto dubenų akustinio masažo sesija, sveikatos specialisto seminaras, dvi nakvynės, trys vegetariškos užkandos ir kt. 


Tad jei Jums atliepia šios mintys, tuomet neabejokite ir nelaukite kitų progų, skirkite laiko sau ir atvykite į Visuminės Sieties savaitgalį!


Savaitgalio preliminarus veiklaraštis:

PENKTADIENIS (Gr. 15 d.)

   18-19 val. Atvykimas į sodžių 

   19-20 val. Pažinties ratas prie aukuro

   20-21 val. Meditacija

   22 -07 val. Nakvynė

 

ŠEŠTADIENIS (Gr. 16 d.)

   07-08 val. Prasibėgimas/prasiėjimas, Baltiškų stichijų ritualas

   08-09 val. Pratimai sąnariams ir liaukoms, Tibeto penki pratimai

   09-10 val. Kvėpavimo pratimai, Jnana joga (tema: priešybių vienybė) 

   10-11 val. Suneštinė užkanda

   11-14 val. Žygis Gamtoje

   14-16 val. Paskaita sveikos mitybos ir gyvenimo būdo tema*

   16-17 val. Vakarienė

   18-23 val. Holistinės pirties terapinės procedūros

   23-07 val. Nakvynė

SEKMADIENIS (Gr. 17 d.)

   07-08 val. Prasibėgimas/prasiėjimas, Baltiškų stichijų ritualas

   08-09 val. Pratimai sąnariams ir liaukoms, Tibeto penki pratimai

   09-10 val. Kvėpavimo pratimai, Jnana joga (tema: Vienio esmė)  

   10-11 val. Užkanda

   11-13 val. Dainuojančių Tibeto dubenų akustinio masažo sesija**

   13-15 val. Joga pagal Himalajų tradicijas

   15-16 val. Arbata ir uždarymo ratas prie seno Ąžuolo aukuro

   16-17 val. Išvykimas***

* -  veda, pvz., dr. Mindaugas Sakalauskas (‚Maistas gyvenimui‘ įkūrėjas) arba sveikos mitybos specialistas Dovydas Lukšas (‚Maistas yra vaistas‘ įkūrėjas)

** - veda Tatjana (galima užsisakyti ir individualias sesijas).

*** - jeigu į renginį atvyktų daugiau žmonių, tuomet holistinio pirtinimo terapinės procedūros gali būti vedamos ne tik Šeštadienį, o ir Sekmadienį 17-22 val.

 

REGISTRACIJA

REZERVACIJA IR APMOKĖJIMAS

Speciali nuolaida tik po 160€ taikoma užsiregistravusiems iki Gruodžio 9 d. Vėliau padėkos auka bus 190€. Atvykstant kartu su Jūsų pakviestu draugu/e po 150€. Bendras dalyvių skaičius ribotas iki dvylikos žmonių!

Po užsiregistravimo (žr. mygtukas aukščiau) galima rezervuotis apmokėjus avansu 50€ (sąsk. nr. LT047044060006395721, Plikynui Dariui), o likusi suma mokama atvykus į vietą. Po avansinio apmokėjmo prašome informuokite apie Jūsų atliktą pervedimą SMS tel. nr. 862095101. Jūsų padėkos aukos bus pagrinde skiriamos dar XVII a. menančio lietuviško sodžiaus priežiūrai ir puoselėjimui. Nuoširdžiai dėkoju Jums už paramą!


KITI KLAUSIMAI

Ar norint dalyvauti yra reikalingas pradinis pasiruošimas ar žinios, pvz., jogos ir meditacijos praktikų? Atsakymas paprastas - pradinio pasiruošimo nebūtina turėti. Mes darysime paprastas ir universalias Himalajų, Tantrines, Tibeto ir Baltiškas praktikas, kurioms pradinių žinių ir įgūdžių nebūtina turėti.

Maistas vegetarinis (be mėsos ir žuvies) ir suneštinis (visi vaišina visus). Taip pat ant ugnies lauko virtuvėje draugiškai pasigaminsime šilto maisto.  Pasiimkite savo dubenėlį, puodelį ir stalo įrankius.

Reikėtų pasiimti drabužius tinkančius išvykai į Gamtą, nepamirštant šiltų kojinių ir šlepečių, neperšlampamų batų, sportbačių ir bėgimo/ėjimo lauke aprangos, rankšluostį pirčiai ir jogos kilimėlį. Nakvynei pasiimkite savo miegmaišius. Nakvynė numatyta pirtelės palėpėje (6 vietos) ir dviejų galų iškūrentoje etnografinėje gryčioje ant pripučiamų miegui skirtų čiužinių (10 vietų). 

Kiti 2023 m. sodžiuje vykę renginiai: https://www.tuotuesi.lt/tuotuesi/renginiai/2023-m-renginiai 

Sodžiaus erdvės: https://www.tuotuesi.lt/tuotuesi/nuoma 

Trumpa informacija apie pagrindinį rengėją ir kontaktai: https://www.tuotuesi.lt/tuotuesi/renginiai/kontaktai 


KAIP ATVYKTI

Sekite nuorodoje pateiktas instrukcijas, nes GPS navigacija, važiuojant iš Vilniaus pro Giedraičius, gali suklaidinti (nevažiuokite per Laumėnus): https://www.tuotuesi.lt/tuotuesi/renginiai/kaip-atvykti 


KONTAKTAI

 Tel. 862095101, el. p. tuotuesi@gmail.com

DĖMESIO

Savaitgaliniai Sieties susibūrimai numatomi kiekvieno mėnesio viduryje. Tad galite iš anksto registracijos formoje įrašyti Jums tinkamą kitą mėnesį/ius!